Jag har som sagt ett stort intresse av att laga mat och då gärna från det italienska eller franska köket.
Men det ska vara den "bonniga" stilen. Brödet ska rivas istället för att skivas upp, det ska doppas i grytor, ätas med fingrarna. Ja, du kanske förstår vad jag menar..Men visst, vardagen har inte hur många timmar som helst och långkok är inte alltid möjligt. Jag är inte omöjlig...Köra en genväg är helt ok!
Därför ger jag mitt tips på en riktigt god toskansk tomatsoppa med min lilla twist på! Middagen tar ca 7 - 8 minuter och smakar ljuvligt!
Här kommer receptet för 2 vuxna:
- ett paket 5 dl färdig toskansk tomatsoppa från Kelda (toskansk är mer smakrik enligt mig)
- grovt skuren chorizokorv (chorizo för lite sting). Kan bytas ut till din egna favoritkorv. Ca 1-2 st beroendepå hur matig soppa du vill ha.- tärnad zucchini, jag tar en halv eftersom det är så fruktansvärt gott
- ungsvarmt bake-upbröd
Eventuellt en klick kall grekisk yoghurt.
Så här gör du:
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär korven. Tärna zucchinin. Sätt in brödet. Ta fram en kastrull och och häll ner den skivade korven. Låt fräsa på ganska hög värme i smöret några minuter så att saftsmakerna kommer fram. Nu häller du ner den tärnade zucchinin och detta får tillsammans fräsa i någon minut, inte längre annars blir zucchinin för mjuk. Sänk värmen. Nu häller du ner den färdiga tomatsoppan. Låt puttra i några minuter. Ta ut brödet ur ugnen. Häll upp soppan i skål. Bon appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar